torstai 27. elokuuta 2009

Samalla kaavalla

Hei taas!

Aiemmin tehdyn kahvijaspisrannekorun kaveriksi samoista, mutta erimuotoisista kivistä tehty rannekoru. Pyöreä vuorikristalli loistaa ruskeiden kiv
ien keskeltä... Ruskea on muuten lempivärini.











Koska sain myytyä pari viikkoa sitten tekemäni helmirannekorun, ja tykkäsin siitä niin kovin, tein toisen samankaltaisen. Tämä koru on kuitenkin vai
n yksirivinen verrattuna aiempaan kaksiriviseen. Lukko on kullattua hopeaa, ja lanka paksulla 24K kultakerroksella päällystettyä mitälie metallia. Mutta kestää käytössä.











Lisää makeanvedenhelmiä! "Peacock"-sävy, eli kimaltaa kuin riikinkukon pyrstösulat.. Tummia, sinisehköjä barokkihelmiä ja hopeaa.











Lopuksi vielä tummanvioleteista Swarovskin kristallihelmistä tehdyt pienet sievät korvakorut.

Isoja korvakoruja ja avautuminen

Syksy lähestyy kovaa vauhtia.. Minä tykkään syksystä. Parasta ovat hieman koleat aamut, ja se että saa pukea lämmintä päälle (tosin sitä saa tehdä myös talvella..). Ja tänä syksynä kivaa tulee olemaan se, kun valmistun maisteriksi ja ehdin jonkin aikaa keskittyä korujen tekemiseen ihan kunnolla ennen kuin aloitan jatko-opiskelut tammikuussa (kyllä, minusta tulee sitten joskus tohtori). Jännää! :)

Tein veljeni tyttökaverille korvakorut viime keväänä, mutta ne osoittautuivat liian pieniksi hänen makuunsa. Lupasin korjata tilanteen ja tein tällaiset riipukset. En ole vielä antanut niitä h
änelle, joten nähtäväksi jää, kelpaavatko.... Ainakin ne ovat nyt suuret!










Olen tällä hetkellä jotenkin tykästynyt noihin korupohjiin ja pitkiin riippuviin korviksiin. Siispä tein tällaisen parin; ne sopivat siskolle antamani rannekorun pariksi (vilkaise edellistä kirjoitustani, siellä on kuva siitä). Näissä korvakoruissa käytin hopeoitua kuparilankaa. Koukut ovat kuitenkin hopeaa, niin kuin aina.












Olen viime aikoina unohtanut kierrätysteemani, enkä ole pitkään aikaan kierrellyt kirppareilla etsimässä korutarvikkeita. Eihän kirppiksiltä kauheasti mitään oikeita aarteita löydäkään ("oikeilla" tarkoitan aitoja kiviä/hopeaa/ym); pääosin sieltä lähtee mukaan muovihelmiä, mutta olen joskus löytänyt myös tosi kivoja lasihelmiä, ja kivihelmiäkin pari kertaa. Melkein kaikki oheistarvikkeet täytyy kuitenkin tilata maahantuojilta (hopeatarvikkeet ja tietenkin oikeat helmet ja kivet). Olen hirveän ekologinen ihminen, ja välillä minua askarruttaa kivien ja helmien ym. alkuperä ja tuotteiden valmistusprosessin ekologisuus. Tykkään kuitenkin harrastuksestani niin paljon että tulen jatkossakin tilaamaan tarvikkeita netin kautta; sille ei taida voida mitään, eikä tällaisia koruja, mitä minä teen, voisi tehdäkään pelkällä kirpputorikamalla. Lupaan kuitenkin etsiä kirppariaarteita... :)

Olipas muuten hyvä ajoitus; postiluukusta kolahti juuri Satuhelmen paketti!! :D

Kiitos j
os ymmärrätte. :)

lauantai 22. elokuuta 2009

Rihkamaosastoa

Eilen kaivelin korulootieni pohjilta jotain muinaisia muovihelmiä, ja päätin päästä niistä eroon. Kyllä niitä vielä jäi, mutta parit kivat korut sain aikaiseksi. Näissä koruissa ei ole käytetty aitoa hopeaa, vaan osat ovat hopeoitua kuparilankaa tms. hopeoituja juttuja, tai jotain muuta. Paitsi korvisten koukut ovat hopeaa.

Sinisistä, muovisista pisaroista tuli ihana rannekoru. Nuo muovihelmet taittavat valoa yllättävän hyvin!











Samaan sarjaan tein korvikset, joista tuli myös oikein kivat.












Löysin myös läjän läpinäkyviä akrylihelmiä (eli siis muovia..) ja niistäkin tuli siro rannekoru.












Tässä vielä siskolle aikaa sitten luvattu rannekoru; pieniä hopeanvioletinsinisiä lasihelmiä kieputettuna hopeoituun kuparilankaan.












Kuvailin nämä aamulla anoppilassa ja koska kuvaus onnistui jotenkin tavallista paremmin, kuvasin myös joitain mukana olevia vanhoja koruja uudelleen! Ehkä valaistus on parempi siellä.... Lainasin kuvausrekvisiitaksi valkoista Mariskoolia, ja se toimikin oikein mainiosti. :)

torstai 20. elokuuta 2009

Suloisuutta ranteeseen

Iltaa!

Käytin pitkään käyttämättömänä olleesta kullatusta hopealangasta osan, ja kieputtelin tällaise
n kaksirivisen rannekorun mukavista vaaleanruskeista makeanvedenhelmistä. Lukkokin on kullattua hopeaa. (Helmet näyttävät melkein vaaleanpunaisilta, ainakin minun näytölläni, mutta ei niissä oikeasti ole yhtään vaaleanpunertavaa!)











Viime postauksessa oli purppur
a-akaateista tehdyt korvakorut; valitsin samaisesta nauhasta tummimmat (ja kauneimmat) kivet ja tein niistä rannekorun.











Näin hienoksi on muuten chilini kasvanut! Sen värikin muuttui aivan parissa päivässä kirkkaan punaiseksi. Toinen hedelmä sinnittelee vielä vihreänä... Taustalla oikealla näkyy pienestä ruukkusalaatin jämästä kasvattamani salaatti, joka on nyt jo lähes uolen metrin korkuinen.











Ensi kertaan - eli luultavasti huomiseen!

Korvakoruja

Taas on tullut tehtyä monenmonet korvakorut ihan parin päivän aikana!

Ensin mustaa ja kullattua hopeaa; kivinä pienemmät onynksit ja isommat Swarovskin kristallihelmet.











Näissä korviksissa on violettia akaattia (purppura-akaattia) ja hopeaa.












Mustia Swarovskin kristallihelmiä ja hopeaa; pidän erityisesti pienistä korulinkeistä, joissa on pienet sydämet.











Ihanat, kirkkaat vuorikristallinugetit suorastaan vaativat päästä n
äiden helmihattujen kera korvakoruihin! :)











Ja viimeisenä kullattua hopeaa ja makeanvedenhelmiä, sekä helmihattuina messinkiä
.











Hyvää pian alkavaa viikonloppua!

keskiviikko 19. elokuuta 2009

Kauneimpia helmiä...

Nyt on tosiaan sitten se lopputentti ohi (hyvin meni!), ja olen jo alkuviikon ollut yliopistolla gradun loppuja tekemässä (hyvin sujuu sekin). Ehkäpä tässä vie valmistuminen pian koittaa! Aina ei malta tietokoneen ääressä kuitenkaan kirjoitella, ja silloin saa aikaan kaikkea jännää korurintamalla.

Tänään esittelen sievistä pikkuruisista ja hieman isommista makeanvedenhelmistä tehdyn korusetin: kaulakorun, rannekorun ja kahdet korvakorut.











Kaula- ja rannekoruissa on kohokohtana hopeinen sy
dänsalpalukko, joka asettuu kaulakorussa mukavasti sivulle (tai taakse, miten vain haluaa), ja on rannekorussakin mukavana ysityiskohtana ranteen päällä.





















Korvakoruissa käytin samoja helmiä. Pidempiin korviksiin tein maailman suloisimmat minikoukut!
<3











Ja koska
blogini otsikossa lukee sana "käsityöt", laitetaanpas tänne kuva myös viimeaikaisesta aikaansaannoksesta, hurjan pitkistä sukista, jotka ovat jo pariin otteeseen lämmittäneet alkavassa syksyssä!











Mukavaa viikon jatkoa! :)

maanantai 17. elokuuta 2009

Pari muutosta

En ollut pariin aiemmin tekemiini korviksiin kovin tyytyväinen, joten muutin niitä hieman, ja tässä on lopputulos! Molemmista vaihdoin koukut sirompiin - tykkään heti paljon enemmän.


Hieman erisävyiset prehniittikivet...











.
..ja ihanan helmiäiset helmet.











Kivat tuli! :)

perjantai 14. elokuuta 2009

Ei vaiskaan!

Hahaa! Huijasin! :D Olen kyllä lukenut tenttiin, melko ahkerastikin, mutta kaksi kokonaista päivää piti käyttää helmien kanssa näpertämiseen. Nyt on sitten vähän viime tippaan jäänyt kertaaminen...

Ystäväni soitti ja kysyi että tekisinkö hänelle juhliin ranne-, kaula- ja korvakorut, ja tokihan minä tein. Niistä tuli oikein näyttävät, niin kuin toiveena olikin. Tässä koko setti:













Kaulakorun r
iipus on kymmenisen senttiä pitkä, samoin korvakorut. Panta sopii hyvin runsaiden korvakorujen kanssa, eikä helyjä ole kuitenkaan liikaa. Rannekorusta tuli kaksirivinen juhlavien korujakajien avittamana. Mustat kivet ovat kiinalaista kristallia.

















Seuraavaksi tein
kummityttöni Moonan nelivuotissyntymäpäivälahjaksi ihanan prinsessakaulakorun, ja söpön rannekorun. Kirpparilta löytämäni pienet kissansilmähelmet ja rannekorun vaaleanpunaiset helmet saivat hyvän kodin!












Selailin viikon päivät ta
kaperin erilaisia korublogeja, ja Helmetin blogissa näin ihanan rannekorumallin, ja sellainenhan oli pakko päästä tekemään. Tällainen siitä tuli, isoista (14 mm) sardonyxeistä ja hopeasta! Kiitokset ideasta menevät täysin Helmetille! Toisessa kuvassa näkyvät kivien kuviot hieman paremmin.











Tein samaa sarjaa myös korvakorut, tietenkin... :)












Tässä parit korvakorut lisää;
ensin hienoista prehniittikivistä tehdyt (en kyllä ole aivan tyytyväinen näiden korvakorujen koukkuihin, saisivat olla ehkä vähän "kirkkaammat", tai vähemmän tummemmat, vai miten sen nyt sanoisi..).












Ihastuttavat, isohkot m
akeanvedenhelmet löysivät heti parikseen näyttävät korutapit!












Ja vielä lisää helmiä. Isot, hennon vaale
anpunaiset helmet ja hopeiset tapit.












Ai niin , ja onhan minulla vielä lisää rannekorujakin! Ja
yksi kaulakorukin! Huh, en muistanut että sain näin paljon kaikkea tehtyä. :)


Tässä rannekoru suorakaiteen muotoisista harmaista akaateista, kiven koko noin 2 x 1,5 cm.












Tässä jänniä vihreitä ja pieniä ruskeansinertäviä kiviä, sekä yksi pieni suoraka
iteen muotoinen savukvartsi. En muista mitä nuo muut kivet ovat, mutta koitanpa selvittää asian.












Ja sitten vielä harmaa-akaateista, pienistä mustista onynxe
ista, vähän isommista Swarovskin mustista kristallihelmistä ja yhdestä vielä isommasta sardonynxistä sekä hopeisista välihelmistä koottu juhlava kaulakoru. Tuli mieleen että tämä sopii varmasti mustavalkoisen asun kanssa loistavasti. Ja helmiä jäikin vielä, joten taidan vielä tehdä tälle rannekorun seuraksi.











Nyt riittää!

lauantai 8. elokuuta 2009

Pieni tauko

Heipä hei! Lämmintä on piisannut!

Minulla on lopputentti ihan pian, joten nyt tulee tauko koruhommiin. Palailen asiaan taas sitten lukujen päätyttyä!

Nähdään pian!