maanantai 28. syyskuuta 2009

Possu

Innostuinkin eilen illalla tekemään vielä muutaman helyn.

Pieni vaaleanpunainen possu pääsi vihdoin vuoden odotuksen jälkeen riipukseksi! Vie
lä täytyy hommata sille sopiva riipuspidike ja sitten vaan ketjuun killumaan.











Tummanruskeita kahvijaspiksia, litteitä sekä pyöreitä, sekä tummanruskeita lasihelmiä, ja vähän hopeaakin. Hopeiset tynnyrivälihelmet ja lasihelmi osuvat kaulakorun keskelle.












Ja vielä siroa sydänketjua, jossa kristalleja ja helmiä; nilkkaan. Harmi kun kesä meni jo!!
Täytyy sitten ensi keväänä heti ilmojen lämmettyä laittaa jalkaan.











Jotain täytyy tehdä tuolle kuvien harmaansävyiselle valotukselle. Johtunee varmaankin siitä kun aina iltaisin kuvaan keinovalossa. Pitäisi hankkia kirkkaampi lamppu, tai malttaa odottaa auringonpaistetta.

Tänään oli oikein kunnon touhupäivä; pyöräilin jonkun verran, riehuin töissä 8tuntia, kävin vielä jumpassakin. Ja ehdin nukkua pikku päikkäritkin siinä välissä. nam

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Ihanaisia, punaisia

Hyvää viikonlopun loppua! Huomenna se olisi taas työpäivä. Onneksi sunnuntaisin ei ole töitä, ja ehdin siis tehdä tänään muutamat korut. Yhden parin korviksia ja yhden rannekorun ehdin jo myydä äitille ja siskolle ennen kuin sain niistä edes kuvaa. Nopeeta sakkia.

Kirpparilta ostamistani herkullisen punaisista, suurista helmistä tuli pienempien punaisten helmien avustuksella kaulakoru.











Harmaista Swarovskin kristalleista ja kauniista hopeisista korupohjista tein sirot ja juhlavat korvakorut.












Lähetin kaverille Kanadaan tähän mennessä ainoan tekemäni sormuksen, ja pyysin häntä lähettämään takaisin rahan sijasta helmiä. Toissailtana tuli paketti; tällaisia siellä oli! Tuollaiset punaiset sulat/lehdet oli myös mustina, ja niistä ehdinkin jo tehdä korvikset. Kiitos Lindsay! :)











Pienet savukvartsipisarat p
ääsivät korviksiin.











Keskiviikkona täytän vuosia, ja torstaina saan maisterin paperit. Kerrassaan hienua! Ensi viikonloppuna sitten juhlitaan. :)

tiistai 22. syyskuuta 2009

Nukkumatti

Iltaa vain, pitkästä aikaa! Ensimmäinen viikko töissä on takana, ja tänään ehdin viettää hetken lempiharrastukseni parissa. Sain aikaan kirpparilta löytämistäni puuhelmistä kaulakorun. Helmien pohjaväri on tummanvioletti, jos sitä ei kuvasta kunnolla näe. Lukoksi laitoin hopeisen S-mallisen lukon.











Tämän koru nimi on Nukkumatti; kauniit, himmeät, vaaleansiniset makeanvedenhelmet toivat jotenkin heti mieleen un
ihiekan. :)











Nyt nukkumaan siis, kello on jo paljon! Nähdään pian!

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Helmiä ja sieniä

Kiva oli viikonloppu. Tuli pyöräiltyä lähemmäs sata kilometriä, kierreltyä ympäri Hailuotoa ja poimittua kamalan paljon sieniä. Varsinkin karvarouskuja ja koivunpunikkitatteja on nyt loppusyksyn tarpeisiin.

Ennen reissua tein kaulakorun ja korvikset, mutta en ehtinyt laittaa kuvia, joten tässä perjantaiaamun tuotos: suloisia makeanvedenhelmiä ja pari Swarovskin kristallia.











Ja sitten osa viikonlopun saaliista: valtava koivunpunikkitatti.












Huomenna menen töihin kahvilaan, joten saapa nähdä kuinka ehdin
tehdä koruja.. :/ Noh, luulisin että sille löytyy aina aikaa jostain.

torstai 10. syyskuuta 2009

No niin, kirpparikuvat!

Unohdin vielä mainita että löytyi myös kylppäriin teline, valokuvakehys, lasipurkki, poncho (vai pontso), iso pala valkoista puuvillakangasta, pieni vihreä "sydänteline", korvakorut (tosi rumat, mutta aion käyttää niistä helmet uudelleen), luomiväri, ja vyö (vyössä oli paljon narua ja puurenkaita, joten saatan tehdä siitä jotain muuta). Pontson alla on kivaa, saa maha pömpöttää niin paljon kuin haluaa eikä kukaan näe.

























Pitää laittaa vielä lähikuva noista punaisista helmistä, ne ovat mahtavat!!!















Lähden viikonlopuksi retkeilemään Hailuotoon iskän kanssa, katselemaan lintuja ja sienestämään. Huomenna lähdetään pyörällä, yövytään teltassa/autiotuvissa/tutun mökissä ja sunnuntaina tullaan kotiin. Eli hyvää viikonloppua kaikille, nähdään ensi viikolla!

Ähh

En malttaisi olla nyt yliopistolla ollenkaan. Tekisi mieleni pakkailemaan muuttoa varten (vaikka siihen onkin aikaa) ja näpertelemään UUSIA, eilen KIRPPARILTA hankkimiani juttuja!! Löysin vaikka mitä. Hienoja kivihelmiä, ja ison säkillisen mahtavia puuhelmiä. Ja näiden lisäksi mukaan tarttui myös vähän rihkamampaa tavaraa, kuten kaikenlaisia muovijuttuja.

Löysin myös syystakin, upean iltapuvun (joka oli vain pikkuisen liian pieni :P), saippuaa, nappeja, lankaa, ja neljä kappaletta käsipyyhkeitä, jotka olivat vielä ReilunKaupan puuvillaa (onkohan ReiluKauppa myös ekologista, vai onko se vain ihmisystävällistä, tietääkö joku?). Eli aika hyvä saavutus!

Laitan kuvia reissusta, kunhan pääsen kotiin. :))

maanantai 7. syyskuuta 2009

Mykyjä ja kaikkea muuta

Me saatiin kämppä järven rannalta, on oma takapiha kisuleille (ja miksei marsuillekin), ja saunakin. Hienua. Nyt vaan pitäisi malttaa yli kuukauden päivät odottaa että pääsee laittelemaan. Sitä odotellessa...

Tässäpä melkoisia mykylöitä! Ne ovat mustavalkoraidallista jaspista, isoja, yli kolmen sentin palleroita. Kaulakorussa niitä on kahdeksan, mutta mietin että pitäisikö yksi poistaa, niin korulle tulisi keskikohta (eikä niin kuin nyt, kun kivet asettuvat neljä kaulan molemmille puolille ja ketju jää keskelle...).











Yksinkertaiset, Swarovskin vaaleanpunaiset kristallihelmet.












Hienoihin korupohjiin sopivat hienot turkoosit Swarovs
kin kristallit. Nämä ovat tosi keveät.











Savukvartsia, todella kauniit korvakorut.












Kirpparilta löysin himmeänvalkoisia kiviä, ju
uri kuusi kipaletta, ja niistä tuli pienet lumipallokorvikset. Jotenkin tosi talviset. Hohtavat kivasti. :)











Aloitan ensi viikolla työt eräässä keskustan ruokapaikassa, ihan kivaa tehdä välillä jotain muutakin kuin opiskella. Loppuvuosi meneekin sitten siellä. Nyt pitäisi äkkiä tällä viikolla kirjoittaa gradustani artikkeli lehteen, saapa nähdä ehdinkö ennen töiden alkua. Onneksi on jo jonkin verran kasassa tekstiä.

lauantai 5. syyskuuta 2009

Musiikkia, ja koruja

Kävin eilen Bajo Ceron keikalla täällä Oulussa, ja tykkäsin ihan älyttömästi. Ottaskohan ne mut mukaan bändiin toiseksi viulistiksi... :)) Tai tanssijaksi, se ois kivaa! Täytyy selvittää missä vois alkaa harrastaa Flamenco-tanssia! Missähän välissä sitä kaiken ehtis?

Vaaleanpunaisista ruusukvartseista ja hailakanvalkoisista jadekuutioista tuli tällainen kaulakoru. Tuohon saa tarvittaessa pituudensäätöketjun.











Nämä kivet voisivat olla viistehiottuja akaatteja, mu
tta en kyllä toisaalta tiedä... Sain ne pienenä kiitospakettina Helmiliinalta...











Tässä on pieniä sieviä erisävyisiä makeanvedenhelmiä ja pohjassa Swarovskin kristalli. Tapit ovat hopeaa
.













Tällaiset korvikset löysin laukun pohjalta yksi päivä, mihin lie ollut niitä viemässä, ja unohtanut. Jotenkin jouluisat; johtuu ehkä tuosta kimaltelevasta pikkuhelmestä.











Johan tässä oli taas koruja yhdelle päivälle! Hyvää lauantaita!

Kirpparilta :)

Teinkin jo monta helyä kirppishelmistä! Kaikissa on käytetty hopeaa.

Vaaleanhaaleanvihreitä kiviä, tosi kaunis värisävy, mikä ei näissä kuvissa valitettavasti näy tarpeeksi hyvin. Lisäksi, koska vihreitä kiviä ei ollut enempää, kaksi lasihelmeä lukon molemmin puolin.











Samanlaisia kiviä, mutta oransseja, ja lisäksi punertavia karn
eolinugetteja.











Samoja kirkkaita lasihelmiä, mitä on tuossa vihreässä korussakin pari
kipaletta, riitti ihan omaan rannekoruun.











Aika kivoja aarteita.. Varsinkin noista vihreistä tykkään ihan älyttömästi. Ja lasihelmet ovat tosi kirkkaita, ja sopivat kyllä hopean kanssa yhteen mainiosti.

Pakko mennä käymään taas pitkän tauon jälkeen kirppareilla, ja panostaa enemmän kierrätykseen. Tulee itselle parempi mieli... hömm...

perjantai 4. syyskuuta 2009

Vielottia

Ihastuin Helmiliinalta tilaamiini litteisiin violetteihin kiviin, jotka kulkevat nimellä "Picassojasper"; luulin ensin ettei jasper voi olla kiven oikea nimi, mutta on se! Wikipediassa luki! heh

40 cm nauhasta jäi kaksi kiveä jäljelle näiden korujen jälkeen... Kaula- ja rannekorussa mukana myös särmik
käitä vuorikristallinugetteja. Nami! Kuvasin nämä aamuseiskalta, joten ne saattavat olla vähän hämäriä... Mutta eiköhän niistä selvän saa.

Ekkana kaulaan...











...sitten ranteeseen....












....ja lopuksi korviin.













Tässä vielä äiskälle vuorikristallikorvisten pariksi kaulakoru.













Nyt aion kaivaa esiin vähän kirpparikamaa, ja katsotaan mitä saan aikaan! :)

keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Ranteeseen

Gradu tulikin bumerangina takaisin. Siinä oli yksi väärin tehty testi, jonka korjaamiseen meni hyvin vähän aikaa. Se kuitenkin muutti sivunumerointia ja jouduin tulostamaan lähes kaiken uudellen. Tulostinten kanssa tapellessa menikin sitten viitisen tuntia. Meinasin jo luovuttaa - pieni itkuraivarikin tuli - ja jättää huomiseen, mutta onneksi sain pinnistettyä ja nyt se on valmis. Tein myös lujan päätöksen että enää siinä ei ole virheitä... :)

Tajusin muutama päivä sitten kuinka kauniita Botswanan akaatit ovat, joten tein niistä rannekorun. Kuva ei varmaankaan, kuten yleensä, tee oikeutta kauniin harmaanvioletin sävyisille kiville.









tiistai 1. syyskuuta 2009

Olen iloinen! :)

Palautin tänään graduni, ja olo on aika kiva!! Siitä tuli vieläpä ihan hyvä, ainakin omasta mielestäni. :) Virallinen valmistumispäivä on 1.10. eli paperihommiin menee vielä kuukauden päivät. Sitten täytyy kyllä pitää juhlat, onhan tässä jo seitsemättä vuotta tullut opiskeltua.

Ol
en iloinen myös siitä, että olen saanut hyvää palautetta koruistani, vieläpä monelta eri taholta. Hyvä minä!

Seuraavassa kahdessa korvakoruparissa kivenä on "kalkkiturkoosi". En tiedä onko se kiven virallinen nimi, vai johtuuko värisävystä vai mistä; en oikein löytänyt netistä tietoa.

Ensimmäisessä korussa kivi on ihanan pirtsakan vihreä...












Toisiin korviksiin laitoin kavereiksi Swarovskin turkooseja kristalleja, ja hyv
in sopii!











Tein vielä pienistä vaaleanpunaisista makeanvedenhelmistä keveät rypäletertut :)











Viime kirjoitukseen viitatakseni: onhan minulla aika paljon kirpparilta löydettyä korumateriaalia! Katsoin huvikseni laatikot läpi ja oli siellä kaikenlaista... Seuraavaksi lupaan tehdä jotain niistä! :)