keskiviikko 24. helmikuuta 2010

ÄHH-tauko näköjään jatkuu

Sisko vei kameran!! Tai oikeastaan unohdin sen siskon laukkuun... Olen tehnyt jo paljon koruja, mutta mitenpä niitä pystyy esittelemään kun ei voi kuvata.

Tilasin hieman uudenlaisia korutarvikkeita viime kerralla, nimittäin messinkiä (siis kuparia & sinkkiä). Ajattelin että sen kierrätysaste on hieman parempi kuin hopean, mutta en toisaalta tiedä kuinka hyvin hopeaa kierrätetään. Ainakin nuo messinkituotteet, mitkä tilasin, ovat 65 % kierrätettyjä (kysyin valmistajalta). Tilasin nyt vain melko pienen erän, mutta jatkossa ostan niitä varmasti lisää, sillä ihastuin tummaan messinkiin aika lailla. Näette sitten kun saan niitä kuvia laitettua. :)

Huomenna lähden Helsinkiin olutmatkalle miehenpuolikkaan ja muutaman ystävän kanssa (miekkonen harrastaa siis oluita; tekee itse ja maistelee ja arvostelee ja valittaa aina kun Oulun olutvalikoima on niin suppea). Tullaan takaisin sunnuntaina, joten näyttää taas viivästyvän koruprojektin päivitys, harmi... Koitan ehtiä hakea tänään Jullelta kameran takaisin, mutta en lupaa mitään.

Niin, ja pääsin sen lintutentin läpi, olenkin melko epeli.

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

ÄHH-tauko

Nyt se sitten tuli, puolessa välissä kuuta, tauon paikka. Mutta tulen pian takaisin, käyn tekemässä yhden tentin sunnuntaina, ja siihen pitää lukeaa niin maan p****leesti että se menee läpi. Minun pitää opetella/kerrata kaikki Suomessa pesivät linnut ja yleiset läpimuuttajat, ja linnuissa on se ärsyttävä puoli että ne näyttävät aina vähän eriltä ja sinne päin riippuen iästä ja sukupuolesta ja varmaan mielentilastakin (ihan vain minua ärsyttääkseen). Eli tehtävä on vaikea, ja en todennäköisesti selviä siitä, mutta yrittänyttä ei panna.

Sunnuntaihin siis! Tentti on neljältä iltapäivällä joten enköhän riennä siitä suoraan korupöydän ääreen. :) Sain tilattua lisää hoppeetakin joten sitten pääsee taas kieputtelemaan kämmenet rakoilla.

Pitäkää peukkuja mulle sitten sunnuntaina! :)

lauantai 13. helmikuuta 2010

ÄHHin hengessä vielä

Nyt on taas aikaa hieman valokuvailla ja päivitellä kuvia tänne. Minulle kävi niin onneton juttu että hopealanka loppui kesken, joten uutta tilausta odotellessa piti vähän soveltaa. Eli tiedossa on korvakoruja ja muita sellaisia, joihin ei niin paljon hopealankaa tarvittu.

12: Isot vuorikristallinugetit valmiin hopeaketjun päässä. Tein pitkästä aikaa itse koukkuja, näihin korviksiin päätyivät nämä pitkänmalliset.











13: Ihan yksinkertaiset ja pienet helmikorvakorut. Helmet ovat nätin kullansävyiset, ja hieman epäsäännöllisen litteät.











14: Turkoosit pyöreät muovihelmet saivat seurakseen turkooseja ja mustia kristalleja, sekä hopeiset, koristeelliset helmihatut.











15: Vihreänsävyiset akaattisuorakulmiot.











16: Pieniä makeanvedenhelmiä koruvaijerissa.












17: Vihreitä ovaaleja, ja ruskeita pyöreitä puuhelmiä. Vihreät ovat peräisin vanhasta rikkinäisestä kangaskassista, jonka ympärillä oli nuista helmistä koottu verkko.












Nähdäänpä taas ensi viikolla! :)

maanantai 8. helmikuuta 2010

ÄHH jatkuu

Heipä hei taas, on aika jatkaa helmikuun haasteen parissa. Nyt on tulossa tosi kiire viikko, enkä tiedä ehdinkö hirveästi koneelle, joten laitetaan kerralla kuvia torstaihin asti (eli neljältä päivältä). Onneksi näitä ei tarvitse joka päivä päivitellä. :)

8: Ruskeat makeanvedenhelmet saivat kaverikseen pieniä vaaleanpunaisia helmiä, koska yksittäin ne olisivat näyttäneet niin tylsiltä. Nuo on niiin makkeen ruskeita että tekin mielä syödä ne. Tosin on niissä myös pieni metallinen kiilto, mikä ehkä vie hieman ruokahalua mennessään...











9: Vihreitä kristallihelmiä ja hieman pienempiä ja vaaleampia makeanvedenhelmiä ihanien helmihattujen kera.











10: Violettia, eli pieniä tummia ametisteja, vaaleanhaaleita makeanvedenhelmiä, pieniä kirkkaita kristalleja ja yksi isompi kristalli. Kuva on taas otettu aivan liian omituisessa valossa, joten värit ovat vähän niin ja näin.











11: Ja viimeisenä tällä kertaa vaaleanpunaista. Ostin nuita kristalleja varten tosi ohutta hopealankaa kun normaali ei mahtunut suurimmasta osasta kiviä läpi, mutta nyt mahtuu. Lanka on tosin niin ohutta, että tein varalta kaksinkertaisen silmukan ettei veny ja vanu miten sattuu. Kivien pariksi sopii hyvin nuo kauniit helmet.











Tänään käväisin katsomassa Pian koruja, ja hänkin on mukana ÄHH:ssä - tosin nimella PIP (Panta Inte Pärlor). Aika hienua. :)

perjantai 5. helmikuuta 2010

Lisää ÄHHiä

Nyt on taas hyvä koruntekovaihe päällä, joten en oikein tiedä mistä päästä korujen esittelyn aloittaisin.

Aloitetaan nyt kuitenkin pienestä lisäyksestä viime viikonlopun koruun, siihen valkoiseen helmi-ihanuuteen. Otin siitä vielä yhden lisäkuvan, kun koru on ranteessa. Mihi mun peukalo on kadonnu?!












Nyt asiaan:


5: Aarnimetsä; vihreitä senttisiä säröakaatteja ranteeseen.













6: Aarnimetsät myös korviin. Näissä kivi onkin litteä!


























7: Lumikenttien kimallus vaati seurakseen korvakorut, tietenkin.












Tässä taiskini nyt olla koko viikonlopun edestä koruja. Hyviä unia, alkaa olla jo myöhä.

torstai 4. helmikuuta 2010

ÄHH alkaa nyt

Hyvää iltaa! Tässä ensimmäiset neljä korua neljälle helmikuiselle päivälle. :)

1: Revontulet-kaulakoru. Ei yllä kaulan ympäri (ellei ole tosi kaponen kaula), mutta ranteeseen sen tarkoitinkin, kaksinkerroin. Materiaaleina hienoissa tummissa väreissä kiilteleviä makeanvedenhelmiä ja yksi hohtava muovihelmi (kirpparilta), jolla on täysin sama värimaailma kuin helmissäkin.























2: Revontulet-korvakorut. Pitihän rannekorulle tehdä pariksi korviksetkin. :)












3: Siskon tuomista vanhoista koruista sain irti kauniit sinisävyiset kiekot, joiden kanssa yhdistin pienen granaattihelmen. Granaatti näyttää tietenkin aivan mustalta, mutta on oikeasti syvänpunainen.












4: Viimeisenä tälle päivälle korvakorut punaisista muovihelmistä, jotka ovat peräti Kanadasta asti. Niiden kanssa yhdistin pientä hopeaketjua ja eriväriset pienet kristallit. Toinen kristalleista ei sitten ole oranssi vaikka kuvassa vähän siltä näyttääkin, vaan kauniin hennon vaaleanpunainen. Näistä tuli ihan söpöt.












Kivaa kun on tämmöisiä haasteita! :)

ÄHH

Eli Elä Hillua Helemiäs. Haluan mukaan tähän projektiin, jonka laittoi liikkeelle inkku. Tarkoituksena on siis tehdä helmikuun joka päivä yksi koru. Yhteensä siis 28 korua tulossa! Olen nyt töissä (höm höm), niin en voi nyt ladata yhtään korukuvaa, mutta olen tehnyt jo vaikka kuinka monta korua alkuviikosta!

Illemmalla siis nähdään, laitan sitten kuvia.

tiistai 2. helmikuuta 2010

Sini

Tein päätöksen: en osta uusia helmiä tai kiviä ennen kuin vanhat on käytetty. Huomasin nimittäin että lokerikot ja laatikot alkavat pikkuhiljaa tulvia yli äyräidensä.

Helposti ja nopeasti saa paljon helmiä kulumaan kun tekee pitkän kaulakorun. Tällä kertaa tein sellaisen sinisävyisistä, erimuotoisista muovi- ja jonkin sortin keramiikkahelmistä, jotka ovat mikä mistäkin peräisin. Koru on linkitetty hopeoituun kuparilankaan.











Tämä menee joko kaulaan, tai sitten ranteeseen muutamaan kertaan kiepautettuna. Aika peruskauraa, mutta silti ihan kiva! :)