perjantai 23. huhtikuuta 2010

Lissää neuleita

Innostuin tekemään muutamat ranteenlämmittimet.

Tummanharmaat oli vaikea kuvata. Pannaanpas pari kuvaa, eiköhän niistä käsityksen saa.












Suuren Käsityölehden mukaan tein vielä tällaiset, lankana pörröistä mohairia.























Tykästyin nuihin tummanharmaiden peukalonreikiin, joten vähän harmittaa etten soveltanut ohjetta myös toisiin. Nuo on ihan kivat kun mulla on pari takkia joissa on liian lyhyet hihat.

Jospa niitä korujakin sitten joskus...

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Sukat

Viikonlopun aikana neuloin paljon. Kaikkea pientä kivaa, harjoittelin erilaisia palmikoita. Olin reissussa, ja siellä oli mukava löhöillä ja neuloa :)

Muut tekeleet ovat vielä pakattuina, mutta nämä sukat sain äsken valmiiksi ja kuvattua. Hieno leeta tuli!











Öitä

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Korviksia

Viimeksi oli kaulakoruja, nyt on korvisten vuoro.

Ekkana kirppikseltä löydetystä "meripihkasta" pikkuiset söpöliinit. Ovat siis muovia, mutta näyttävät ihan meripihkalta. Messinki sopii hyvin oranssin kanssa.











Lisää kirppislöytöjä; mustat hassut pallerot, joissa on nystyjä. Nää on aika painavat.












Samaa sarjaa kuin viimeksi esittelemäni hopeinen vaijerikaulakoru, mutta hieman pienemmillä palloilla. Nämäkin on kirpparilta. Löysin vain yhden koukun kuvaushetkellä, joten toinen puolisko puuttuu kuvasta...












Kirppikseltä löysin nämäkin, sekä vihreät kivet että renkaat. Kivien hintalapussa luki että "näillä voit hoitaa itseäsi", eli ovat vissiin melko terveellistä kiveä :D Renkaat ovat sen verran kookkaat, että näistä tuli hirmu pitkät. Käytin hopeoitua kuparilankaa.












Ja vielä viimeinen korvispari; eripunaisia kristalleja ja hopeaa. Sain nuo keskimmäiset pisarat siskolta lahjaksi, ja minulla sattui olemaan muutama samanvärinen ristalli jäljellä, ja muutama erisävyinen, ja ihan hyvinhän nuo näyttävät passaavan yhteen. Koukut ovat kirpparilta löydetystä Aarikan korvisparista, eli lienevät hopeaa.












Pääsen huhtikuun lopussa iltapukujuhliin, ja kävin eilen ostamassa kangasta iltapukua varten. Vähän jännittää kun en ole pitkään aikaan ommellut, ja pitäisi saada suht istuva puku aikaan. Eiköhän se onnistu, on mulla kuitenkin kaavat... Odotukset on ainakin korkealla :) Pitäisi muutenkin ommella enemmän, kankaita kuitenkin on varastossa paljon. Ei vaan tahdo aika riittää kaikkeen mitä pitäisi ja haluaisi tehdä. Ajattelin että sitten kun väitöskirjaprojekti on neljän viiden vuoden päästä valmis, haluaisin oikeasti perustaa oman toiminimen ja kokeilla käsityökoruntekoyrittäjyyttä. Haaveita/tavoitteita pitää olla.

N

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Nonnii!

Täällä sitä taas ollaan!

Tein kaverilleni rannekorun joku kuukausi sitten, ja nyt kaveri toi sen pyynnöstäni kuvattavaksi. Kirpparilta ostettuja vihreitä kiviä korvaijerissa, plus lukuisia hopeaosia. Lukko on tosi nätti.
























Värkkäilin vaijerin kanssa lisää, ja tein kaksi melko yksinkertaista korua, saman vanhan mallin mukaan, jollaisia olen jo muutamat tehnyt. Ensimäisessä pääosassa on suuri hopeanvärinen muovinen lamppuhelmi (kirpparilta), pari vahahelmeä ja kristalli, toisessa keskustana on suorakaiteenmuotoinen ruskea lasinen helmi (lamppuhelmiksi kai näitä tällaisia sanotaan) kera messingin ja muutaman helmen. Ruskean näki äitini ja sinne meni kaulakoru. Kuva on vähän epätarkka koska kamerasta loppui akku juuri kun olin saanut kuvan otettua enkä jaksanut enää kuvata....


























Heippa taas vähäksi aikaa!

tiistai 6. huhtikuuta 2010

Palaa halusta....

...päästä korujen pariin.

Viime kuukauden ahersin villapuseron kimpussa, mutta nyt se on valmis ja voinen taas pian ottaa pihdit kauniiseen kätöseeni.

Olipahan päivitys tämäkin... :)