tiistai 17. elokuuta 2010

Tilaus- ja lahjakoruja

Kaveri kävi Turkkusesta asti täällä, ja kyläillessään ihastui tutkailemaan kivi-/helmikokoelmaani. Siinäpä sitten sunnuntai-iltana, suunniteltiin ja tehtiin yhdessä kaksi rannekorua ja parit korvikset. Korviksissa on ihan itse viilaamat ja muotoilemat hopeakoukut.

Ensimmäisessä ruskean ja vihreän sävyisiä neliökiviä. Yhdellä tuli mieleen kartta, toisella jäkälät ja metsät, eräs halusi syödä nämä. Kivet ostin korutarviksekirppikseltä.

























Seuraavaan koruun valittiin jotain tummaa. Kirppikseltä löysin lumihiutaleobdsidiaania, makeanveden helmet ovat ihan "oikeasta" kaupasta.











Kävin kummityttöni synttäreillä, niinkuin jo mainitsinkin eilen, ja tein hänelle vaaleanpunaisista ja valkoisista makeanveden helmistä ja hopeahelmistä rannekorun ja korvikset. Saapi sitten isompana pitää, taitaa olla vielä viisivuotiaalle vähän liian hienoa. :) Varsinkaan kun ei niitä korvareikiäkään vielä edes ole.












Nyt vain odotellaan että miehenpuolikas tulisi töistä kotiin, ja sitten lähdetään mustikkaan!

maanantai 16. elokuuta 2010

Syssyn satoa

Syksy saapuu, tuntui jo tänä aamuna pikku viimana joka pureutui puseron läpi. Kylmä tuli, piti laittaa takki päälle. Onneksi aurinko jaksaa vielä vähän lämmittää.

Tein syksylle oman korusarjan, jossa yhdistyvät ruska, ilta-aurinko, satunnaiset lämpimät illat. Mitään kylmää ja koleaa näissä koruissa ei ole. Annetaan syksyn tulla!

Perhoisia :) Perhoset löytyivät kirppikseltä; yksistä korviksista tuli kolmet. Samoin ihanan oranssinkultaiset kirkkaat muovihelmet ovat kirppikseltä. Muu on messinkiä. Ensin kaikki yhdessä...











...sitten pienimmästä suurimpaan.
























Löysin kirppikseltä Calvin Kleinin vyön, joka koostui puisista renkaista (itse asiassa renkaat saattavat olla myös jonkun kuorta, esimerkiksi kookoksen, en ole varma). Renkaista syntyi samantien monta korua, ja niitä jäi vielä paljon, joten lisää varmasti tulee. Tämän kaulakorun ketju (mitälie metallia) on myös kirppikseltä. Mahtuu pään yli ilman lukkoa, ja laskeutuu kivasti rinnalle. Muut osat messinkiä.











Kaulakorun pariksi korvikset, samoista rinkuloista, koukut messinkiä.












Nämä seuraavat sainkin jo heti myytyä kaverille. Molempien korujen renkaat kirppikseltä, samoin kaulakorun nauha. Melko yksinkertaista, mutta ei sitä aina muuta tarvitakaan. :)












Nyt pitää lähteä kummitytön 5-vuotissyntymäpäiville (hui kauhistus kuinka nopeasti aika menee!). Tein Moonalle lahjaksi, yllätys yllätys, rannekorun ja korvikset (näette sitten ensi kerralla). Eihän sillä vielä korvareikiä ole, mutta nyt on pakko joskus laittaa. Ovelaa.

perjantai 13. elokuuta 2010

Aurinkoista elokuuta!

En sitten saanut Älä Hilloa Helmiäsi -projektia aivan loppuun. Pääsin kuitenkin 27 koruun saakka, mikä on mielestäni aivan riittävää. :) Pitkä tauko koruilusta onkin ollut, selkäkipu karkotti kaikki istumishalut, ja nyt viime aikoina kameran akkulaturi on ollut hukassa, ja vasta tänään sain akut ladattua lainalaturilla ja muutaman kuvan otettua. Luulen että akuissa on silti jotain vikaa, sillä taas se kamera vilkutti lähes tyhjiä akkuja. Kummallista, täytynee ostaa uudet akkuvehkeet.

Esittelen tässä ensin uudeksi suosikikseni kehkeytyneen rannekorun. Korun keskipisteenä on suuri, välimerensininen akaattiläpyskä, jonka ostin Anialta pois kuleksimasta. Ja koska sinisen kaveriksi sopii hyvin ruskea, linkitin koruun paksuhkolla hopealangalla muutaman kahvijaspiksen. Kuvien tarkennus näyttää väillä olevan vähän mitä sattuu, kun piti äkkiä saada kuvattua ennen kuin akku tyhjenee.. Näitä läpysköitä on sitten vielä muutama lisää, eli odotettavissa on todennäköisesti lisää rannekoruja. Lukko on Bali-hopeaa.












Tähän rannekoruun käytin viimeiset neljä ruskeaa savukvartsimöllykkää, harmi kun niitä ei ole enää lisää. Lukko Bali-hopeaa.












Tälle päivälle vielä yksi kaulakoru, jonka tein jo heinäkuun puolella (eli ÄHH-saldo on kai sitten 28:). Nämä on kieputeltu messinkiin.











Hyvää ja aurinkoista viikonloppua kaikille!