tiistai 12. kesäkuuta 2012

Talven neuleita

Heippa!

Tällaisia neulekuvia löysin tietokoneen kätköistä. Vanhimmat ovat ajalta ennen joulua, uusimmat kevättalvelta.

Kaulurin tein ystävälle ohuen ohuesta alpakkalangasta.

 















Lapaset tein veljen kaverille, ja itse asiassa myös toiset kaverin veljelle. :) Lapasiin haluttiin liipasinsormimalli, eli etusormi erillään muista. Lapaset ovat kaksikertaiset (kerrokset neulottu erillisinä, ei kaksinkertaisesta langasta), joten ovat suht lämpimät.

















Tädilleni neuloin pipon, ja tuunasin vanhan neulehameen kauluriksi.






























Nyt töihin.

Tavataan taas!



perjantai 8. kesäkuuta 2012

Askarteluja


Tervehdys kaikille! Täällä sitä vielä ollaan, vaikkei ihan heti uskoisi. Paljoa en ole kevään aikana koruja tahi muita käsitöitä tehnyt. Nyt ihan viime päivinä olen vähän ommellut (kyllä, kaivoin OMPELUKONEEN esiin ainakin vuoden tauon jälkeen!), tehnyt parit kynsikkäät, ja askarrellut vanhoista pahveista, korteista ynnä muusta kaikenlaista. 

Vanhasta, paperisesta kertakäyttöpöytäliinasta (jonka sattumalta huomasin ja otin talteen jonkin kahvitilaisuuden jälkeen yliopistolta), erinäisistä pahveista (esim. musta pahvi jalostui kukan terälehdiksi lahjaviinin paketista) ja kauniista lintukortista (en edes muista mistä tuo on peräisin) valmistui hieno taulu. Taulupohjan ostin askartelukaupasta, mutta tuollaiseenhan käy mikä hyvänsä, kun sen kuitenkin päällystää. Tästä tykkään kovasti.
































Toisen taulun tein pilkullisesta, äitin keittiöremontista ylijääneestä tapetista ja kaverin aikoinaan lähettämästä nätistä kortista. Kortin värimaailma on älyttömän kiva.






Tässä vielä lisää keskeneräisiä väkerryksiä. Nainen on lahjaviinin paketista, naisen taustapaperi kirppikseltä (paperin kultaus sopii hyvin, nainenkin kimaltaa), kukan leikkasin samaisesta paperipöytäliinasta kuin lintutaulun pohja (riitti juuri ja juuri yhteen kukkaan), muumikortit löytyivät laatikosta, muut kartongit taitavat olla askartelukaupasta. Nämä jätin vielä hautumaan ja odottelemaan lopullista silausta. Vihreä muumikortti on mahtava! Siellä Nipsu (tai jokin muu otus) loikoilee lehvästössä riippukeinussa, Muumipeikko keräilee rannalta jotain, ja siiliperhe ruokailee. Tuollaiseen metsään haluaisin itsekin.













































































Askartelin myös keittiöön työtason viereen yhden seinän. Paikalla oli ruma liimapinta, josta kaakelin olivat tippuneet pois (remontti on tulossa ensi syksynä:). Aurinkoinen paperi on jälleen kerran paperista kertakäyttöpöytäliinaa, yliopistolta käytettynä vietyä. On huomattavasti nätimpi kuin aiemmin.


 















Kevät on ollut töissä kiireinen, ja vapaa-aika on mennyt suureksi osaksi taimikasvatusten parissa ja kisujen ja marsujen kanssa puuhaillessa (marsuperhe kasvoi helmikuussa kahdella jäsenellä, ja kavereita on nyt neljä - Helkan ja Rusinan lisäksi uudet tytsyt Nestori ja Viivi). Töissä on nyt maastokausi meneillään, ja tänään olen lähdössä illaksi Hailuotoon katsomaan, joko siellä olisi suosirrien poikasia kuoriutunut. Olen jälleen kerran kesäleskenä - miehenpuolikas lähti taas Utsjoelle kalahommiin. Nähdään me onneksi viikon verran heinäkuun lopulla, kun molemmilla on lomaa, ja sitten taas lokakuussa kun saan puolikkaan kotiin talveksi. Huokaus. Onneksi on kiire. Ei jouda ikävöimään.


Toivotaan että ilmat tästä pian lämpenevät!


Hyvää kesää!