maanantai 21. helmikuuta 2011

Huopaa

Nyt ollaan kyllä melko lahjakkaasti jäljessä ÄHH-haasteesta, harmi! Aiempina kertoina olen pysynyt tosi hyvin mukana, mutta nyt vähän jumittaa. Mutta olen minä sentään jotakin tehnyt.

Ukemilta ostin huopapalleroita lähemmäs sata kipaletta, ja nyt kaksi palloa ovat päässeet korviksiin. Nämä olivat mahtavat korvissa, vaikka ovatkin SUURET! Eivät tuntuneet ollenkaan, välillä sai ihmetellä että mikä siellä kutittelee. Oranssien palleroiden kanssa sopivat hyvin samansävyiset, kaverin vanhasta korusta puretut puuhelmet. Koukut ovat Bali-hopeaa, muut tarvikkeet hopeoitua kuparia.












Joulupaketti toi läjän kaikenlaisia korutarvikkeita. Nämä mainiot ping
viinit pääsivät korviin.











Runsaat korupohjat (joululahja nekin) saivat kaveriksi viininpunaisia muovihelmiä ja mustat akaatit. Tätä samaa sarjaa tein jo kaulakorun, mutta kuvat olivat tosi huonoja, pitää kuvata uudestaan.












Ja vielä yhdet korvakorut tälle illalle; kauniit ja painavat violetit lasi-(tai muovi-?)h
elmet, siskon vanhasta rannekorusta viedyt.










Näissä kolmessa edellisessä korvisparissa osat ovat hopeoitua kuparia, ja koukut jotain
metallia.

Oliko siinä sitten ÄHH-korut nro 9-12. Aika hissukseen siis edetään, vielä viikko aikaa ja 16 korua. Nähdään siis pian! ;)

Mieli maassa

Nyt on hieman surullinen olo. Otimme Rusina-marsullemme pienenpienen kaverin, Pirpanan, muutama viikko sitten. Pirpana-parka ei kuitenkaan kauaa elänyt; alle kaksikuisena loppui pienen, rohkean marsun elämä. Harmittaa ihan suunnattomasti, Pirpana oli mainio otus, pieni, pörröinen, kovaääninen, seurallinen - enkä ole koskaan nähnyt mitään niin pyöreää. Tässä Pirpana salaatin kimpussa.











Voi meidän pientä.



Olen kaikesta huolimatta neulonut viime aikoina aika paljon. Tässä muutama myssy (lanka Novitan Rose Mohair)...





















...joita seuraa pari säärystintä (pörrölanka äitin jäämistöä, oikeanpuoleisten lanka kirppikseltä, joka on muuten oikeasti violetimpaa, ei noin ruskeaa)...













...ja vielä virkatut ranteenlämmittimet Novitan Puro-langasta (joka vaihtaa väriä vähän miten sattuu, siksi lapaset ovat eriväriset). Nämä oli kiva tehdä, kun kaveri kertoi että tällaiset saa myös virkaten aikaan!












Saako näillä neuleilla osallistua ÄHH:iin? :) Voisiko se olla ÄHL, Älä Hilloa Lankojasi...?

sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Hrrr, palelee.

Mainio ilma ollut tänä viikonloppuna, vaikkakin melko kylmä. Eilen hytisin muutaman tunnin madepilkillä, tänään kävin tunnin kävelyllä.

Tuossa taannoin esittelin harmaan korun vintage-lasihelmistä, ja lupasin näyttää myös samoista helmistä tekemäni korvikset (ÄHH nro 7, eli vähän ollaan jäljessä aikataulusta). Samaa sarjaa on vielä lisää, muistaakseni ainakin yhdet korvakorut sekä vaijerikorut ranteeseen ja kaulaan (jotka ovat hieman kesken vielä). Nämä ovat niin kauniit.










Tässä puolestaan madepilkin saldoa, kaksi yli kilon matikkaa. Toinen pisteltiin poskeen päivällä keiton muodossa.










Loppuun vielä kuva perjantaina postiin laittamastani, melko violetista paketista - toivottavasti tuovat iloa kantajilleen! :)










Hyvää alkavaa viikkoa!

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Hei taasen

Tälle päivälle pitää laittaa vielä kuva varsin houkuttelevan värisistä, mummun perua olevista puuvillalangoista. Kuvassa langoista noin kolmaskymmenesosa. Loput 29 osaa ovat vielä vyyhteinä, joten luulen ettei tekeminen aivan heti lopu.










Mitähän hienoa näistä keksisi? Ideoita otetaan vastaan! Langat ovat todella ohuita, joten jotain hienoa liinaa niistä voisi ajatella.

Korukoplan koruhaaste

Ehdin kerrankin mukaan Korukoplan koruhaasteeseen, juuri ja juuri ajoissa, ja sain Annalta viidennen ja viimeisen vapaana olevan riipuksen.

Suuri turkoosi lasiriipus, lyhen kaulakorun keskipisteenä. Kivet kaunista, värjättyä akaattia. Kikkailin vähän kivien kanssa ja panin niskaan vaaleimmat, eteen tummimmat turkoosit. Mallina toimii Elina.










Tykkään tästä tosi paljon, ja onnistumisen innoittamana olen laittanut alulle pari kaulakorua lisää. Tämä oli sitten ÄHH-koru numero kuusi, eli aikataulussa ollaan varsin hyvin. :)

torstai 3. helmikuuta 2011

ÄHH alkaa violetilla

On taas helmikuisen ÄHH-haasteen (Älä Hilloa Helmiäsi) aika. Olen vihdoin saanut korujumin pois piiitkän tauon jälkeen. Kiitos siitä Inkulle, joka polkaisi haasteen käyntiin. :)

Tällä kertaa esittelen muutaman enemmän tai vähemmän violetin korun. Sain tilauksen tehdä "jotain vaalean lilaa", ja tällaisia viritelmiä sain aikaiseksi:

Ensimmäisenä hennon violetit kristallit.












Toisena jännät, vaaleanpunaiset/-violetit lasihelmet (kirppikseltä). Näissä on mukava kuvio.










Kolmantena ihanat vaaleanlilat kristallihelmet ja tummanvioletteja ametisteja.












Ai niin
, ja teinhän myös ystävälleni juuri äsken tällaiset korvakorut.










Kyllä tähän taitaa mahtua vielä yksi koru, vaaleanpunertava kiviriipus nahkanyörissä (puoliskot ovat hieman erilaiset).













Siinä ensimmäiset ÄHH-korut! Ja toivottavasti korvakoruista jotkin ovat mieluisat! :)

Nähdään taas pian!