keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Siitä se ajatus sitten lähti

Ensimmäinen ajatus, joka liittyi jollain lailla korujen tekoon, syntyi ollessani pari syksyä sitten töissä Kanadassa. Ystäväni, natiivin amerikanintiaanin tytär, kertoi minulle "beading"-tekniikasta eli helmeilystä; kuinka kirjoa helmistä kuvioita kankaaseen. Tämä yhdistettynä alkuperäisten asukkaiden kulttuuriin kiehtoi kovasti. Suomeen päästyäni ajatus unohtui hetkeksi, mutta viime syksynä innostuin koruista taas, kun ystäväni näytti minulle tekemiään koruja ja neuvoi aloittelijalle muutamia tekniikoita. Siitä se kaikki sitten lähti. Kiitos Marja!

Aloitin korujen teon tekemällä peyote -intiaanitekniikalla pienistä siemenhelmistä itselleni kaulakorun. Aloitin myös muita siemenhelmitöitä, mutta pian mielenkiinto siirtyi muunlaisiin koruihin; ensin korva-, ja sitten vähän isompiin koruihin. Tässä vaiheessa olin jo ostanut ensimmäiset omat pihdit.

Tilasin ensimmäiset tarvikkeeni nettikaupasta, ja ensimmäinen korupakettini tipahti postiluukusta jo kahden päivän päästä. Tämän jälkeen vietin ainakin viikon putkeen pöydän ääressä väännellen ja käännellen ja sommitellen erilaisia korvakoruja. Gradun tekeminen unohtui, sosiaalinen elämä jäi, ainoa ajatus mikä kävi mielessä oli: "näitä on pakko saada lisää".

Nyt olen jo vähän rauhoittunut, mutta alkuihastuksesta jäi pysyvä kiinnostus korujen tekemistä kohtaan. Vaikka olenkin tilannut useaan otteeseen netistä ihka uusia korunosia ja helmiä, olen myös ostanut paljon tarvikkeita kirpputoreilta. Monet tekemistäni koruista ovatkin osin kierrätysmateriaalista valmistettuja, mikä on mielestäni loistava keksintö, sillä nyky-yhteiskunnan kulutushysteriassa on hyvä koittaa uida vastavirtaan kaikessa mahdollisessa. Valitettavasti kaikkea ei aina löydy kirpputoreilta (esimerkiksi korvakorujen koukkuja), mutta pienen pohdinnan jälkeen keksin siihenkin edes hieman paremman ratkaisun kuin ostaa valmiita: teen koukut itse. Niistä on tullut oikein kelpoja ja käytössä toimivia.

Tällä hetkellä olen tehnyt koruja hyvin paljon itselleni, siskolleni ja äidilleni, mutta yllättävän moni kaverini on myös kiinnostunut niistä. Siispä, teen kaikennäköisiä koruja tilauksesta; juhliin ja arkeen, näpsäköitä, toimivia, kauniita. Ja veikkaanpa että teen niitä halvemmalla kuin kukaan muu.

P.S. Valokuvia tulee pian!

Teveisin Nellu

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen blogiin!! Siitä se lähtee, niin ja eipä kestä.:)

    VastaaPoista
  2. Hehe, vihdoinkin sain tämän aikaiseksi! Jei

    VastaaPoista