maanantai 14. kesäkuuta 2010

Pinkki päivä

Johan se on jo aika päivitellä jotain kuveja tännekin. Kiirettä on pitänyt, koko ajan on jossain menossa. Meillä on oma maapalsta, jossa kasvaa kaikenlaista syötävää; oon kulkenu ympäri Hailuotoa etsimässä linnunpesiä työn merkeissä; meillä on pesisjoukkue ja pari iltaa viikossa on menny pelatessa; kirppispöytä on jo toista kuukautta ja siellä pitää käyä järjestelemässä muutaman kerran viikossa... kaikennäköstä... Mutta oon mää silti ehtiny tehä korujakin. :)

Oon kyllä vähän pettynyt itseeni. Tilasin nimittäin hirviän läjän kiviä ja helmiä. Poden vähän tunnontuskia, mutta en mahtanut mitään itselleni kun ne oli niin ihania ja voi että kuinka kiva niitä on hiplata ja väkertää koruiksi... Sentään se periaate on pitänyt, etten tilaa korallia tahi puuta. Korallia ei saa ostaa, ne on elinympäristönä niin monelle otukselle. Ja metsiä on maailmassa aivan liian vähän, joten ei mielellään puitakaan saisi kaataa. (EDIT 5.7.2010 Tarkoitan siis nimenomaan eksoottisia, uhanalaisia puita, toki jostain koivusta voi tehä:) Kivet.. no, kivet on maata, ei elollista, mutta kaipa kaivosteollisuuskin saastuttaa.. Ja helmet on varmaan usein viljeltyjä, en tiedä minkälaisia ekologisia ongelmia se aiheuttaa. En mää kyllä toisaalta kovin usein ostele mitään uutta. Taas olen tämän saman ongelman edessä; saako edes joskus vähäsen? Mutta kävin mää kirpparillakin, ja vähän niin kuin vastapainoksi ostin hirveen läjän korutarvikkeita sieltä.

Mistä alkaisi.. Kaverit meni naimisiin lauantaina, ja löysin kirpparilta hienon mekon. Siihen piti tietenkin tehdä kaveriksi korut. Nää kivet on tosi kivoja pinkkejä neliöitä, joista tuli sekä ranne- että kaulakoru, ja pääsivät ne osaksi korviksiakin.

Pink it! -korusarja messinkiosien kera.

























Korvikset löytyivät kirpputorilta, oisivatko jotku henkkamaukkahelyt, mutta kuinka hyvin niihin passasikaan keskelle nuo kivet. Ja se mun mekko oli siis juuri samansävyinen; mustaa ja tummanpinkkiä.














Sitten vähän lisää pinkkiä. Kirppikseltä löytyi rannekoru, jonka purin ja tein uudestaan mekkoon sopivaksi. Osa helmistä on kirppikseltä, osa ei; mukana on muovia ja makeanveden helmiä ja kiviä. Hypistelin tätä korua melkein koko lauantain, on se niin ihana. Koru on viisirivinen, joten se on melko kookas ja näyttävä.
















Sitten vielä lisää pinkkiä... Samaa sarjaa korvikset, hyvin roikkuvaiset ja ihanat. Kristallia, muovia, kiviä, helmiä... Renkaat kirppislöytö.












Jospa siinä olisi tarpeeksi pinkkiä tälle päivälle. :)

4 kommenttia:

  1. Vaude, onpas tyttömäistä, niin pinksua <3

    VastaaPoista
  2. Olin kyllä ihan barbi koko illan pinkkeine kamppeineni :)

    VastaaPoista
  3. Eikös nyt puuta kuitenkin saisi käyttää..? Uusiutuva luonnonvara ja jatkojalostettuihin puutuotteisiin sitoutuu hiilidioksidia. Mutta tietysti jonkun eksoottisen ja uhanalaisen puun käyttö on aika bääd. Mut onneks on kirpparit, ihania koruja oot taas tehny.:)

    VastaaPoista
  4. Nimenomaan eksoottisista puhun, vaikkapa eebenpuusta. Toisaalta en tiedä kuinka yleinen se on (ja missä). Ja jotenkin tuntuisi että ehkä helmiä varten ei kaadeta koko metsiä..? Pitäisi ottaa asioista enempi selvää, selvittää mm. mitä kaikkea tarvitaan makeanvedenhelmien viljelyyn ja värjäykseen, ja mistä on peräisin puuhelmien puu (jotain sivutuotetta vai varta vasten kaadettua).

    VastaaPoista