keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Puutarhailua ja kisuja

Pieni puutarhani pääsi makuuhuoneen pöydältä ulkoilemaan hellepäiviksi. Katsokaa ja ihastelkaa pikkuisia kesäkurpitsan taimiani:












Kissat nauttivat myös helteestä. Reetu jahtasi jotain aivan olematonta, Kisu meni viltin alle piiloon moneksi tunniksi ja kurkisteli sieltä aina välillä. Ehkä vaalean peiton alla oli viileämpää.
























Käytiin kerälemässä luonnon antimia, horsmaa ja koivunlehtiä lähinnä. Nokkosta olisi myös tarkoitus käydä keräämässä, saapa nähdä milloin sitä ehtii. Koivunlehdet kuivasin, niistä voi tehdä vaikka "teetä" tai leipoa ne leipätaikinan sekaan. Horsmasta erottelin varret ja lehdet, mutta sitten ne päätyivätkin pesun jälkeen pakkaseen kun en oikein keksinyt vielä mitä niistä tekisin.
























Olen niin iloinen kun meillä on oma takapiha.

Lakkiaissetti

Elikkä serkku kirjoitti keväällä, nyt olisi lakkiaisten paikka, ja juhliin pitää tietty olla mukavat korut.

Korviksissa mustia onyksejä sinisten muovihelmien kera, itse tehdyt koukut.











Rannekorussa on erikokoisia onyksejä ja muovihelmiä sen mukaan mikä sattui käteen osumaan. Perus linkitystä. Bali-hopeinen lukko.











Kaulakorusta tuli hieno. Hopeoidussa pannassa roikkuu senttinen sardonyks, ja samaa kiveä on myös iso kiekko. Keskellä samanlainen sininen kuin korvakoruissakin.












Mukavaa oli suunnitella yhdessä sopivia koruja; tuollaista kaulakoruakaan en varmaan ikipäivänä olisi itse keksinyt tehdä. Kiitos serkkuseni!

lauantai 22. toukokuuta 2010

Helmiä

Nämä korut passaisivat vaikka häihin, niin komiasti kimmeltää helmet ja ristallit.

Kaulakorun lukon saa kiinnitettyä haluamaansa kohtaan (tämä malli taitaa olla uusi suosikkini:)











Rannekorussa yksinkertaista ketjua kahdenkokoisista renkaista.












Oisko kukaan menossa naimisiin? :)

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Pari tilauskorua

Ystävä osti Kreikasta itselleen pöllöriipuksen, ja minä tein siihen toiveiden mukaan ketjun. Näyttäähän tuo kaulassa killuvan vähän väliä, eli taisi tulla mieluisa. :) Pönnön kaverina killuvat turkoosit kristallit ja pari mustaa kiveä hopeaketjussa.












Toinen kaveri halusi poikaystävälleen kaulakorun; pääsin ensimmäistä kertaa tekemään miehelle korun. Nahkanyöriin eksyi kaverin valitsema harmaa-akaatti, hopeoitu salpalukko sekä messinkisiä välirenkaita pitämään nyörit kasassa. Myös rengas, jossa kivi riippuu, on messinkiä.

























Seuraavana pikkuprojektina pääsen tekemään serkkuni lakkiaisiin korusetin (ellei sitten mikään jo tekemistäni sovi). Kivaa kun aina välillä joku haluaa itselleen jotain minun tekemääni!

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Huhheli hui...

...kun on ollut kuuma päivä! Olen koko päivän istunut ulkona kissojen kanssa, lukenut tenttiin, vienyt kaikki yrttipurkkini ulos kasvamaan, istuttanut vieläkin lisää siemeniä, ja tehnyt koruja. Melko tuottoisa päivä siis. Reetu-kissalla on ollut myös melko tuotteliasta; kaksi myyrää hengiltä... Paitsi toisen jouduin itse lopettamaan kun Reetu vaan tuijotti kun se nyki. Oon ehkä vieläkin vähän shokissa...

Mutta elämä jatkuu, kuten korujen tekeminenkin.

Eli tässä viime viikon satoa: söpöjä pikku muovihelmiä (kirppikseltä, kuinkas muutenkaan), nilkkaan ja korviin. Korviksissa hienot Bali-hopeiset kiekurakoristeen, nilkkakorussa valmis ketju säätövaralla (kirppikseltä kans).











Tätä sarjaa tulette varmasti näkemään lisää, sillä nuita helmiä on satatuhatta jäljellä.


Nyt vielä vähän tenttiin lukemaan, niin menee läpi!

tiistai 11. toukokuuta 2010

Ihanaista kevättä!

Arvatkaas mitä tein tänään? Koruja! :)

Purin pitkän muovisen kaulakorun ja tein siitä korvikset, rannekorun ja kaulakorun. Keksin tälle setille nimenkin; Lilja. Helmet näyttävät kuvissa hirveän monisävyisiltä, mutta oikeasti ne o
vat melko violetteja kaikki. Valo kai saa niissä piilevät siniset ja muut sävyt esiin. Lukot, koukut ja välirenkaat ovat ostettuja; helmet ja metallilanka, johon helmet on kieputettu, ovat kirppikseltä.

Korvakoruissa koukut ovat hopeaa, mutta messinkiset voisivat sopia paremmin tummaan värimaailmaan.












Rannekoru on kaksinkertainen (ja hyvin epäsymmetrinen).
























Kaulakorun saa kiinni mistä kohti haluaa, joten sen pituutta on helppo
muuttaa. Itse pidän siitä noin miten se on kuvassa; napakasti kaulan ympäri ja pitkä roikkuosa.











Korjasin myös äidin vanhan rannekorun (lyhensin sitä), ja siitä jäi yli kaksi vihreää kullattuun lankaan kieputettua kiveä. Tein kullatusta hopealangasta koukut, ja kivistä tuli yksinkertaiset korvikset.












Tässä on vielä kuva yrttienkasvatusoperaatiosta. Onneksi ikkuna on etelää
n niin saavat tarpeeksi valoa. Tyhjät purkit kylvin vasta tänään; niissä on pensaspapua, porkkanaa ja kesäkurpitsaa jotka istutan kesäkuun alussa ulos. Muissa purnukoissa onkin sitten vaikka mitä; pinaattia, oreganoa, tilliä, sitruunamelissaa, korianteria (hyi, en ite tykkää, mutta se onkin miehenpuolikkaan oma purkki:), ruohosipulia, rukolaa...











Ulkona näyttää vielä olevan melko ankean väristä, mutta eiköhän nuo ikkunan takana olevat pensaatkin pian ala vihertää!!

Heippa!

torstai 6. toukokuuta 2010

Jatketaanhan neuleiden linjalla

Tässäpä olisi samaa sarjaa säärystimet (verrattuna siis ranteenlämmittimiin, jotka esittelin viime kerralla). Oon sairastanu pitkään hirveetä flunssaa, ja istunu vaan sohvannurkassa ja neulonu. On taas kaikenlaista tekelettä aluillaan! Koruja en oo teheny.