torstai 27. elokuuta 2009

Isoja korvakoruja ja avautuminen

Syksy lähestyy kovaa vauhtia.. Minä tykkään syksystä. Parasta ovat hieman koleat aamut, ja se että saa pukea lämmintä päälle (tosin sitä saa tehdä myös talvella..). Ja tänä syksynä kivaa tulee olemaan se, kun valmistun maisteriksi ja ehdin jonkin aikaa keskittyä korujen tekemiseen ihan kunnolla ennen kuin aloitan jatko-opiskelut tammikuussa (kyllä, minusta tulee sitten joskus tohtori). Jännää! :)

Tein veljeni tyttökaverille korvakorut viime keväänä, mutta ne osoittautuivat liian pieniksi hänen makuunsa. Lupasin korjata tilanteen ja tein tällaiset riipukset. En ole vielä antanut niitä h
änelle, joten nähtäväksi jää, kelpaavatko.... Ainakin ne ovat nyt suuret!










Olen tällä hetkellä jotenkin tykästynyt noihin korupohjiin ja pitkiin riippuviin korviksiin. Siispä tein tällaisen parin; ne sopivat siskolle antamani rannekorun pariksi (vilkaise edellistä kirjoitustani, siellä on kuva siitä). Näissä korvakoruissa käytin hopeoitua kuparilankaa. Koukut ovat kuitenkin hopeaa, niin kuin aina.












Olen viime aikoina unohtanut kierrätysteemani, enkä ole pitkään aikaan kierrellyt kirppareilla etsimässä korutarvikkeita. Eihän kirppiksiltä kauheasti mitään oikeita aarteita löydäkään ("oikeilla" tarkoitan aitoja kiviä/hopeaa/ym); pääosin sieltä lähtee mukaan muovihelmiä, mutta olen joskus löytänyt myös tosi kivoja lasihelmiä, ja kivihelmiäkin pari kertaa. Melkein kaikki oheistarvikkeet täytyy kuitenkin tilata maahantuojilta (hopeatarvikkeet ja tietenkin oikeat helmet ja kivet). Olen hirveän ekologinen ihminen, ja välillä minua askarruttaa kivien ja helmien ym. alkuperä ja tuotteiden valmistusprosessin ekologisuus. Tykkään kuitenkin harrastuksestani niin paljon että tulen jatkossakin tilaamaan tarvikkeita netin kautta; sille ei taida voida mitään, eikä tällaisia koruja, mitä minä teen, voisi tehdäkään pelkällä kirpputorikamalla. Lupaan kuitenkin etsiä kirppariaarteita... :)

Olipas muuten hyvä ajoitus; postiluukusta kolahti juuri Satuhelmen paketti!! :D

Kiitos j
os ymmärrätte. :)

8 kommenttia:

  1. Aww, tosi nättejä ovat molemmat korvisparit!

    VastaaPoista
  2. Kiitos!! Toivottavasti kelpaavat myös tulevalle omistajalleen.. No, jos eivät niin otan ne itselle käyttöön. :)

    VastaaPoista
  3. Niin, ja kissat ovat mahtavia!!

    VastaaPoista
  4. Tai sitte myyt mulle...? ;) Teetkö sä muuten koruja tilauksesta?
    Jep, kisut ovat parhaita!

    VastaaPoista
  5. Teen kyllä! Mulle voi laittaa sähköpostia; nellimar@mail.student.oulu.fi jos jotain sellaista tulee vastaan minkä haluaa, tai sitten kertoa toiveet niin katsotaan mitä niille voidaan tehdä. :)

    VastaaPoista
  6. Noo, eihän sitä ihan kaikkea voi käytettynä ostaa.:) Kotimaassa tehdyt käsityöt on silti aina jollain tasolla eettisiä, ekologisia ja (ainaki miust) hyväksi kansantaloudelle.:)

    VastaaPoista
  7. Joo, eikä pidä ahistua liikaa. Pitäisi kyllä selvittää millä eri tavoilla nuita kiviä ja helmiä ja muita tehdään, niin ehkä voisi sitten sitä kautta vaikuttaa minkätyyppisiä juttuja maailman ääristä tilaa. Tai sitten perustan oman helmisimpukkatarhan.

    VastaaPoista
  8. Mää joskus aivan ihastuin näihin Jane Myrskyn tekemiin lasihelmiin:
    http://janemyrsky.blogspot.com/
    http://www.janemyrsky.fi/index.php
    Ja vielä yks artikkeli lasihelmien valmistamisesta:
    http://74.125.77.132/search?q=cache:NKlOM61ApfkJ:www.mtv3.fi/helmi/muoti/artikkeli.shtml/720417%3Fuusimmat_muoti+lasihelmet+itse+blogi&cd=7&hl=fi&ct=clnk&gl=fi

    VastaaPoista