tiistai 19. tammikuuta 2010

Hilipakkeita

Hejssan!

Pari viikkoa sitten sunnuntaina istuin melkein seitsemän tuntia tekemässä koruja. Seuraavana päivänä sen huomasi kipeytyneestä selästä ja hartioista... Sain aikaan monenmoista, lähinnä rannekoruja, joista roikkuu kaikennäköisiä lisäkkeitä. :)

Vaaleanpunaisia ruusukvartsinugetteja (sekä yksi suorakaide), hopeaa, sekä pieniä epäsäännöllisiä helmiä - ainekset ihanaan talviprinsessan koruun :)
























Tein erään korukirjan mallia mukaillen kaulakorun, johon laitoin keskipisteeksi kauniin, violetin lamppuhelmisydämen (en muista kirjan nimeä, sillä lainasin sen taannoin; olisikohan se ollut "Tee kaunis koru" tai jotain sinne päin). Lasipallerot ja kristallit ovat kauniita yksityiskohtia. Vaaleanpunain tausta tai kenties valotus tosin jotenkin latistaa värejä; helmet ovat oikeasti kirkkaampia.


























Tein myös monet korut hopeoidusta kuparilangasta. (Kun kerta olen joskus hankkinut läjäpäin kaikennäköistä hopeoitua kamaa, niin miksen myös käyttäisi sitä; eihän kaiken tarvitse olle täyshopeaa.)

Ensimmäisenä syntyi valmiiseen jämäkkään ketjuun ihanasti ranteessa heiluva koru turkoosien nugettien ja pienempien sinisten lasihelmien avustamana.













Sitten kieputtelin pötköön pieniä erivärisiä, ihanasti kimaltavia lasihelmiä, ja niistä tuli siro kaulakoru.












Tein vielä violeteista kierrätetyistä muovihelmistä ja komeista helmihatuista rannekorun. Ensin liitin tähänkin roikkumaan kaikenlaista, mutta poistin ne myöhemmin, koska mielestäni tämä koru ei välttämättä kaipaa muuta.












Meillä oli kutubileet sunnuntaina (ompeluseura toisin sanoen:). Kokoonnumme siis kavereiden kanssa ehkä keskimäärin kuukauden välein tekemään käsitöitä, koruja tai muuta kivaa, tai vain oleskelemaan. Aloitin hurjan isotöisen projektin; aion virkata tilkuista koostuvan peitteen. Otin eilen aikaa, ja yhden neliön tekemiseen menee puoli tuntia. Niitä on nyt valmiina neljä.

Ensi kertaan!

4 kommenttia:

  1. Nättejä koruja olet tehnyt!
    Tuo yksinkertainen vaijeri(?)koru on erityisen huippis. Sinisävyinen rannekoru ja pienistä lasihelmistä koostuva kaulakoru tulevat hyvinä kakkosina ;).

    Voi ku tuommoinen ompeluseura kuulostaa kivalta! Olis tosi hauska puuhastella porukassa. Kankaanpainossa sitä on tullut harrastettua ja tykkään kovasti kun tekemisen lomassa saa rupatella niitä näitä tai sitten kysellä mielipiteitä omista töistä ja samalla vilkuilla mitä muut tekevät.

    VastaaPoista
  2. Nuo sinisävyiset vetoaa minuun! Kaulakoru, siis tuo pienistä lasihelmistä tehty hopeoitu, on kerrassaan suloinen!

    VastaaPoista
  3. Järjettömän hienoja rannekoruja! Erityisesti tykkäsin tuon viimeisen rannekorun väreistä ja sommittelusta.

    Samaa mieltä Romuluksen, kanssa: kiva tuo ompeluseura! Siinä voi yhdistää huvin ja huvin! :-)

    VastaaPoista
  4. Hei vaan ja kiitos kaikille!

    Kutubileet on kohta ollut toiminnassa vuoden, ja on ollut kyllä hienoja hetkiä. Kun katselee mitä muut tekee, saa yllättävän paljon uusia ideoita. Ja meillä on niin monenmoista tekijää mukana; yksi piirtää, suurin osa kutoo/virkkaa, yksi leipoo, yksi tulee aina vaan paikalle seuraksi koska ei ole käsityöihminen. :D

    VastaaPoista