sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Lumikenttien kimallus

Hyvää sunnuntaita! Siinäpä se päivä menikin koruja tehdessä. Kudoin myös vähän lapasta, mutta pääosin tein koruja. Pakko lähteä kohta ulkoilemaan, muuten menee koko päivä istuessa...

Joskus kirppikseltä löytää aarteita. Niin kävi näiden kauniiden helmien suhteen; vaikka ne eivät ole oikeita makeanvedenhelmiä, ne ovat harvinaisen virheettömiä ja kestävän oloisesti päällystettyjä. Ne eivät edes tunnu kovin muovisilta. Tein niistä hopealankaan linkittämällä ihan yksinkertaisen, mutta niiin kauniin kaulakorun, "Lumikenttien kimallus". Riipuksena on suurehko vuorikristalli makeanvedenhelmen kera.























Sisko tuli toissapäivänä takaisin työharjottelusta Espanjasta, ja toi minulle muutamia helmiä tuliaisiksi; osan ihan omaan käyttööni, osan sellaisen toiveen kera, että tekisin niistä jotain hänelle. Tein heti rannekorun isoista violeteista lamppuhelmistä. Käytin hopeoitua kuparilankaa ja muita hopeoituja osia. Jostain syystä nuo pienemmät muovihelmet näyttävät sinertäviltä kuvassa (mutta eivät oikeasti). Tämä menee siis siskolle. :)













Tuossa helmikaulakorussa meni niin kauan aikaa, etten ehtinyt saada enempiä koruja valmiiksi asti, vaikka tapani mukaan aloitin taas useamman viritelmän. Lisää kuvia sitten, kun on jotain valmista.

Nyt ulos!

tiistai 19. tammikuuta 2010

Hilipakkeita

Hejssan!

Pari viikkoa sitten sunnuntaina istuin melkein seitsemän tuntia tekemässä koruja. Seuraavana päivänä sen huomasi kipeytyneestä selästä ja hartioista... Sain aikaan monenmoista, lähinnä rannekoruja, joista roikkuu kaikennäköisiä lisäkkeitä. :)

Vaaleanpunaisia ruusukvartsinugetteja (sekä yksi suorakaide), hopeaa, sekä pieniä epäsäännöllisiä helmiä - ainekset ihanaan talviprinsessan koruun :)
























Tein erään korukirjan mallia mukaillen kaulakorun, johon laitoin keskipisteeksi kauniin, violetin lamppuhelmisydämen (en muista kirjan nimeä, sillä lainasin sen taannoin; olisikohan se ollut "Tee kaunis koru" tai jotain sinne päin). Lasipallerot ja kristallit ovat kauniita yksityiskohtia. Vaaleanpunain tausta tai kenties valotus tosin jotenkin latistaa värejä; helmet ovat oikeasti kirkkaampia.


























Tein myös monet korut hopeoidusta kuparilangasta. (Kun kerta olen joskus hankkinut läjäpäin kaikennäköistä hopeoitua kamaa, niin miksen myös käyttäisi sitä; eihän kaiken tarvitse olle täyshopeaa.)

Ensimmäisenä syntyi valmiiseen jämäkkään ketjuun ihanasti ranteessa heiluva koru turkoosien nugettien ja pienempien sinisten lasihelmien avustamana.













Sitten kieputtelin pötköön pieniä erivärisiä, ihanasti kimaltavia lasihelmiä, ja niistä tuli siro kaulakoru.












Tein vielä violeteista kierrätetyistä muovihelmistä ja komeista helmihatuista rannekorun. Ensin liitin tähänkin roikkumaan kaikenlaista, mutta poistin ne myöhemmin, koska mielestäni tämä koru ei välttämättä kaipaa muuta.












Meillä oli kutubileet sunnuntaina (ompeluseura toisin sanoen:). Kokoonnumme siis kavereiden kanssa ehkä keskimäärin kuukauden välein tekemään käsitöitä, koruja tai muuta kivaa, tai vain oleskelemaan. Aloitin hurjan isotöisen projektin; aion virkata tilkuista koostuvan peitteen. Otin eilen aikaa, ja yhden neliön tekemiseen menee puoli tuntia. Niitä on nyt valmiina neljä.

Ensi kertaan!

lauantai 9. tammikuuta 2010

Helmiäisenhohtoa

Kummitätini pyyhälsi työhuoneeni ohi yliopistolla (kyllä, nyt olen ihan oikeissa töissä:), ja pudotti minulle pienen pussukan Prahasta tuliasiksi tuomiaan helmiä. On aina mukava saada helmiä joltakulta toiselta, sillä ne ovat aina aivan erilaisia mitä itse tulisi ostettua, ja se on mielestäni positiivista. Ei saisi kangistua samoihin kaavoihin, vaan pitäisi kokeilla jotain uutta. Pussukassa oli muun muassa litteitä, helmiäisenhohtoisia kiekkoja, ja niistä tein ensimmäisen koruni tälle vuodelle.












Kiekoissa on helmiäinen jotenkin saatu kukkien muotoon, ja värimaailma on ihastuttava! Nappasin kuvan eilen kiireessä miehenpuolikkaan lukeman artikkelin päällä. :)


Niin, huomasitte varmaankin blogini uuden ulkoasun. En tiedä mikä minuun meni, mutta muutettu on, ja toimii kai se näinkin.

Nauttikaa pakkasista!