keskiviikko 24. helmikuuta 2010

ÄHH-tauko näköjään jatkuu

Sisko vei kameran!! Tai oikeastaan unohdin sen siskon laukkuun... Olen tehnyt jo paljon koruja, mutta mitenpä niitä pystyy esittelemään kun ei voi kuvata.

Tilasin hieman uudenlaisia korutarvikkeita viime kerralla, nimittäin messinkiä (siis kuparia & sinkkiä). Ajattelin että sen kierrätysaste on hieman parempi kuin hopean, mutta en toisaalta tiedä kuinka hyvin hopeaa kierrätetään. Ainakin nuo messinkituotteet, mitkä tilasin, ovat 65 % kierrätettyjä (kysyin valmistajalta). Tilasin nyt vain melko pienen erän, mutta jatkossa ostan niitä varmasti lisää, sillä ihastuin tummaan messinkiin aika lailla. Näette sitten kun saan niitä kuvia laitettua. :)

Huomenna lähden Helsinkiin olutmatkalle miehenpuolikkaan ja muutaman ystävän kanssa (miekkonen harrastaa siis oluita; tekee itse ja maistelee ja arvostelee ja valittaa aina kun Oulun olutvalikoima on niin suppea). Tullaan takaisin sunnuntaina, joten näyttää taas viivästyvän koruprojektin päivitys, harmi... Koitan ehtiä hakea tänään Jullelta kameran takaisin, mutta en lupaa mitään.

Niin, ja pääsin sen lintutentin läpi, olenkin melko epeli.

4 kommenttia:

  1. Muuten en hopeasta tiedä mutta se hopeasavi mitä askartelijat käyttävät, on kokonaan kierrätettyä. Japanilaiset sulattavat röntgenlevyjä tähän tarkoitukseen. Aika jänskä :).

    Kivaa olutmatkaa ja onnea tentistä!

    VastaaPoista
  2. Oho, en tiennytkään tuota! On kyllä aika siistiä. :) Hopeasavi on vissiin melko kallista..? Haluaisin kyllä joskus kokeilla. Ehkä ensi syksynä jollekin kurssille mukaan!

    VastaaPoista
  3. Joo oli aika yllättäväkin tieto :). Kallista on... 10g maksaa jotain 18euroa ja 5g kympin. Jälkimmäinen riittää hädintuskin korvispariin.
    Plus että työstöön tarvitaan monenmoista välinettä. Ei ehkä ihan heti ala kotioloissa tätä askartelua.. mutta olen löytänyt itseasiassa useampiakin paikkoja täältä Turusta missä pidetään jatkuvasti alkeiskursseja ja avoimia pajoja. Sen verran kallista on ettei ihan viikottaiseen harrastukseen, mutta silloin tällöin voi käydä vähän muovailemassa. Ens kuussa olen menossa sormuskurssille. Jännää :).
    Uskoisin et Oulustakin löytyy vastaavia kurssitarjoajia ihan hyvin. (En muuten tiedä edes missä asut, jostain tullut vaan tuo Oulu mieleen.. ehkä jostain sanoista jota käytät tai jotain :D).

    VastaaPoista
  4. Kyllä mää aina välillä Oulun mainitsen, ja tietty murre ehkä näkyy kans :)

    Laitahan sitten kuvia sormuskurssilta!!

    VastaaPoista