tiistai 13. syyskuuta 2011

Kasvata Oma Sapuskasi = KOS!

Aivan pakko on laittaa kuvia kesän viljely- ynnä muista tuotoksista. Meillä oli taas muutama palsta, kaupungilta vuokrattuja ja mökillä Lumijoella. Lisäksi kasvattelin kaikenlaista kotona, meidän lukuisilla etelä- ja länsi-ikkunoilla sekä etelään avautuvalla lasitetulla parvekkeella.

Tässä persilijaa mummin talon seinustalta, sekä ananaskirsikoita parvekkeelta. Jälkimmäiset on jo kuopattu, ne eivät tykänneet alkusyksystä.












Parvekkeella kasvoi myös minitomaatteja (on siellä vieläkin pari ruukkua jäljellä, mutta aika huonokuntoisiksi ovat menneet).













Nämä paprikat ja chilit viettivät myös kesänsä parvekkeella, mutta nyt olen siirtänyt ne sisätiloihin lämpimään. Koitan saada ne selviämään ensi vuoteen, saas nähdä miten käy!:)
















Sitten palstan tuotoksia: valtavia härkäpapuja, tilliä, herneitä, pensaspapuja, kesäkurpitsoja (eri mallisia ja värisiä, tässä valkoinen kiekkokurpitsa), porkkanoita (myös violetteja!), perunaa, sipulia ja violettia kukkakaalta.

































Sienisato on myös ollut tuottoisa. Kanttarelleja, herkkutatteja ja punikkitatteja, joita olen kuivannut ja pakastanut (paitsi kanttarellit söin jo). Tuo pikkuruinen punikkitatti näyttää kuulemma ihan minulta - pieneltä ja vähän pyöreältä.











































Ja mitä näistä kaikista voi tehdä? Miehenpuolikkaan kalastama hauki päätyi leivitettynä pannulle kanttarellikastikkeen kaveriksi.












Tähän pataan meni lähestulkoon kaikkea mahdollista. Lempiruokani tästä saa paistamalla koko höskän uunissa kypsäksi kera voin tai öljyn. Ja sitten pitää muistaa lisätä mausteet, suola ja yrtit.





















Nam!

4 kommenttia: