tiistai 20. syyskuuta 2011

Vielä yhdet ranteenlämmittimet, ynnä muuta pientä

Tällaiset tein ystävälle, lankana Novitan RoseMohair, vaaleanharmaa. Tykkään nykyään kovasti palmikoista, ne elävöittävät neuleen pintaa niin mukavasti. Lisäksi neulon nykyään lähes aina joustinneuleen 1o 1n -neuleena, ja kierrän oikean silmukan. Sekin tuo minusta pienen kivan lisän neuleeseen.











Aiemmin tekemäni kauluri sai uuden kodin! Kiitos Elina :)











Kisu löysi pehmoisen makuualustan.











Nyt lähden Skotlantiin työmatkalle, ja tulen takaisin vasta viikon päästä perjantaina. Siihen asti näkemiin!

7 kommenttia:

  1. Mistä löytyis neulomisohje noihin palmikoihin, jotka löytyy noista harmaista ranteenlämmittimistä? On niin kivannäköset, että haluisin itelleni tehdä tollaset kans :)

    VastaaPoista
  2. Hei Katri!

    Tässäpä tulee (pelkkä palmikkoraita):

    1 tai 2 nurin (erottuu ehkä paremmin muusta neuleesta jos laittaa 2n), 12 oikein (tai joku neljällä jaollinen luku, riippuu langan paksuudesta ja siitä, kuinka leveän palmikon haluat), 1 tai 2n (sama määrä kuin alussa).

    Neulo noin 5-10 kerrosta näin (2n 12o 2n; kerrosten määrä riippuu langan paksuudesta ja palmikon leveydestä ja siitä, kuinka "tiiviin" haluat palmikosta - mitä vähemmän kerroksia väliin tulee, sen tiiviimpi on palmikko).

    Seuraavalla kerroksella neulo 2n, nosta 3o neulomatta apupuikolle työn taakse, neulo 3o ja apupuikon silmukat oikein, nosta 3o neulomatta työn eteen, neulo 3o ja apupuikon silmukat oikein.

    Toista näitä, eli aina 5-10 kerrosta 2n 12o 2n, jonka jälkeen palmikkokerros.

    Näiden ranteenlämmittimien palmikko on tehty 2n 12o 2n -neuloksena, välissä muistaakseni 7 kerrosta.

    Leveämpi palmikko tulee jos teet 2n 16o 2n -neulosta, eli silloin nostat 4 silmukkaa apupuikolle ja neulot 4 oikein; tällöin voi neuloa vähän enempi välikerroksia, vaikkapa 8-9. Ja taas esim 2n 8o 2n -neuleessa nostetaan 2 silmukkaa apupuikolle ja neulotaan 2 oikein. Ja väliin vähemmän kerroksia.

    Muistaakseni koko ranteenlämmittimissä on 48 silmukkaa ja puikot nro 3, eli melko ohutta lankaa käytin. Ensin neulotaan joustinneuletta jonkin verran (n. 10 kerrosta), sitten alkaa palmikko-osuus (palmikon ulkopuolinen neule voi olla esim. sileää oikeaa, tai joustinta). Kun pituus on riittävä, tehdään peukalolle aukko päättämällä n.8silmukkaa ja luomalla ne seuraavalla kerralla uudestaan. Ja sitten vielä vähän joustinta.

    Kerro jos joku jäi epäselväksi! En tiedä kuinka kokenut neuloja olet, niin en osaa sanoa kuinka tarkasti pitää neuvoa! :) Toivottavasti tämä auttoi.

    Nelli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Näytti niin kauniilta! Osaatko arvioida paljonko Nalle-lankaa menis? Olisu tarkoitus tehdä 10v tytölle :) Entä silmukkamäärät, onko samat kuin yllä?

      Poista
  3. Kiva kun kävit moikkaamassa :).
    Hiljaista on juu blogirintamalla ollut, muut jutut vallanneet elämän. Mutta olen mä blogihiljaisuuden takana kyllä ommellut jonkun verran!
    Katsotaan josko tästä joku päivä kokeilis blogipäivitystä.
    Mukavaa talven odotusta sinulle!

    VastaaPoista
  4. Kiitos samoin! Taukojahan tule aina, ei sille mahda mitään. :)

    VastaaPoista
  5. Vielä Romulukselle: Tykkään vain ompeluksistasi, siksi kaipailin! Ei blogi saakaan henki ja elämä olla, omilla ehdoilla sitä täytyy ylläpitää. Kaikkea hyvää! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos hyvästä ranteenlämmittimen ohjeesta. Nyt osasin tehdä tuon palmikon.

    VastaaPoista