tiistai 13. syyskuuta 2011

Säärystimet, ranteenlämmittimet ja kauluri

Vaikka blogi on taas ollut reilun kuukauden hiljaa, älkää luulkokaan että olen ollut tekemättä mitään! Ranteisiin sattuu kun olen neulonut niin paljon. Tarkoituksena on ollut neuloa joulumessuille kaikkea mahdollista, mutta todellisuudessa suuri osa tekeleistäni on saanut jo uuden kodin. Vielä muutama tilausneule on kesken, ja kun ne ovat päässeet uusille omistajillensa, ehdin vielä pari kuukautta keskittyä messuihin. Otan silti enemmän kuin mielelläni kaikki uudet tilaukset vastaan! On minulla sinne messuille kuitenkin paljon kaikenlaista.

Vaaleanvioletinvaaleanpunaiset, melko lyhyet säärystimet on neulottu käsityölehden ohjeen mukaan (Suuri Käsityö, 3/2010, ohje nro 4). Tai siis tuo neulemalli on lehdestä, itse säärystimet suunnittelin itse (=neuloin suljettuna neuleena pötköä). Lankana on Novitan RoseMohair, kirpputorilta.













Tällaisia harmaita säärystimiä olen neulonut kahdet (eikä niitä vielä ole kukaan halunnut, joten ehkä sittenkin saan messuille asti jotain säästettyä!). Mallineule on muokkaus edellisten säärystimien neuloksesta - pitsiä on nyt tiheämmässä. Ja nämä ovat pidemmät, yltävät minun lyhyissä koivissani polvitaipeeseen.























Samalla kaavalla onnistuvat myös ranteenlämmittimet (tällaistenkin ohje oli yllämainitussa lehdessä, mutta muokkasin sitä, koska ohjeen mukaan niistä olisi tullut tällä langalla melko suuret). Näitä on nyt kahdet valmiina, vähän lyhyemmät vaaleanpunaiset, ja ihanan tummanvioletit. Jälkimmäisiin löytyi lanka kirppikseltä. Molemmissa lankana RoseMohair.



























Neulos osoittautui niin kivaksi, että tein siitä myös kaulurin (edelleenkin ohje yllämainitussa lehdessä). Osa langasta (Sandnessin KidMohair) löytyi kirpputorilta, mutta onneksi löysin sitä lisää kaupasta, muuten olisi kauluri jäänyt tekemättä. Mallina toimii pikkusisko. :)













Nyt jätän teidät taas hetkeksi rauhaan! Ensi kerralla takuuvarmasti luvassa lisää neuleita.

Tervetuloa muuten ensi sunnuntaina (18.9.) jo noin viidennentoista kerran järjestettäviin Kutubileisiin! Kokoonnumme allekirjoittaneen luona (Oulussa) kahdesta eteenpäin. Paikalle ovat tervetulleita kaikki käsitöistä kiinnostuneet, mutta myös ne, joita ne eivät kiinnosta. Hyvä seura on siis aivan riittävä syy tulla paikalle. Jos haluat mukaan, laita minulle mailia (nelli.ronka@oulu.fi).

Heippa!

10 kommenttia:

  1. Kauniita pitsineuleita ja ihanan hentoisia värejä. Uskon, että ranteissa vähän tuntuukin moinen ahkeruus. Kauluri on kivan kevyen näköinen. Tykkään myös siitä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ajattelin kun kaulurista puhuit että tällaisesta tuli ainakin tosi nätti! Eikä ollut monimutkainen. Vaikka aikaahan tuohon meni kosolti.

    VastaaPoista
  3. Tuollaiset ranteenlämmittimet olisivat mukavat syksyllä autoillessakin :)Ja nuo vaaleanlilat säärystimet ovat aivan ihanat!!!!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Ne on tosi kätevät ja lämpimät, itsellä on monta paria eri värisiä käytössä. :)

    VastaaPoista
  5. Ihana pitsikuosi, noi ranteenlämmittimet on huiput! mutta mistä ohje? :)

    VastaaPoista
  6. Voivoivoi... Olen kokonaan unohtanut vaikka tuolla lupailinkin lisätä lehden numeron tänne!! Etsin sen lehden tämän viikonlopun aikana. :)

    VastaaPoista
  7. kiva, kiitos paljon :)

    VastaaPoista
  8. No niin: neulos löytyi Suuren Käsityölehden numerosta 3/2010 - ohje nro 4.

    Kiitos kun muistutit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Nelli!

      Mulla iski viime viikonloppuna hirvee neulomisinto, rupesin tekemään vähän tätä ohjetta muokaten kauluria:

      http://www.fiinaneule.fi/neuleohjeet/schachenmayrin_neuleohjeet/asusteet/

      Jossain vaiheessa tuli sellanen olo, että oon nähnyt tämän mallin jossain... Ja täällähän se oli... =)

      Poista
  9. No kappas, sama kaulurihan se siellä! :)

    VastaaPoista